چرا آبیاری هوشمند ؟
یکی از مسائل بسیار مهم برای باغداران، کشاورزان، مزرعه داران و کلیه کسانی که با کشت و زرع به نوعی درارتباط هستند، مسئله آبیاری به اندازه، به موقع و متناسب است، چرا که بهره برداری و محصول دهی مطلوب، جز با آبیاری مطلوب حاصل نخواهد شد. واضح است که اگر بتوان آبیاری را به صورت منظم و به مقدار صحیح انجام داد نتیجه ی بیشتر و بهتری می توان گرفت. امروزه یکی از بهترین راه های رسیدن به این مقصود هوشمند سازی آبیاری و یا به عبارتی انجام آبیاری هوشمند است. به این معنا که بتوان با هزینه ی کمتر و با صرف تعداد و مقدار نیروی کمتر انسانی و یا هزینه ای، و یا یا صرف زمان کمتر نه تنها از کیفیت محصولات کاسته نشود بلکه محصولاتی با کیفیت بیشتر داشته باشیم. در نگاه اول شاید انجام این کار دشوار به نظر بیاید که بتوان هم با کمتر کردن هزینه محصول بهتر و بیشتری هم برداشت کرد اما رسیدن به این مهم با هوشمند سازی آبیاری یا با آبیاری هوشمند ممکن و سهل الوصول خواهد بود. برای مثال می توان بدون حضور فیزیکی افراد و کاملا به صورت از راه دور و بی سیم آبیاری را شروع کرد و تمام نمود. یا حتی طبق زمانبندی مخصوص برای هر کشتی، آبیاری را در زمان مورد نظر شروع و در زمان مورد نظر خاتمه داد و این کار بدون دخالت حتی یک نفر به صورت مستقیم می تواند که انجام گیرد.
هوشمند سازی آبیاری چیست؟
آبیاری هوشمند به این معنا است که با اتصال دستگاه هوشمند کنترل از راه دور به وسایل برقی هدف که می خواهیم خاموش و یا روشنشان کنیم، به جای ارتباط با هر کدام از وسایل برقی، کاربر یا کشاورز و یا باغبان فقط با دستگاه کنترل کننده ی هوشمند در ارتباط خواهد بود. اینطور که به جای این که کشاورز یا باغدار یا زراعتگر برای روشن کردن مثلا پمپ آب در هر بار نیاز باشد که در محل نصب پمپ حضور پیدا کند تا آن را خاموش و روشن نماید می تواند به صورت از راه دور و غیر حضوری اقدام به روشن یا خاموش کردن پمپ نماید یا از وضعیت پمپ اطلاع پیدا کند. هم چنین اگر این آبیاری هوشمند و منظم نیاز به هزینه ی چندانی نداشته باشد و بتوان با ساده ترین راه ها این کنترل را انجام داد، بار زیادی از دوش کشاورز یا صاحب محصول خواهد برداشت. برای مثال استفاده از پیام کوتاه به علت ارزان و در دسترس بودن و سادگی استفاده یکی از بهترین ابزار برای کنترل از راه دور برای این دستگاه ها محسوب می شود. برای مثال می توان با ارسال پیامک برای دستگاه کنترل از راه دور الکتروپمپ آبیاری را روشن کرد و در هنگام اتمام آبیاری با پیامک آن را خاموش نمود. یا در صورت عدم اطلاع از روشن یا خاموش بودن پمپ، با ارسال پیامک از وضعیت آن آگاه شد. به این صورت می توان آبیاری را هوشمند نمود. هم چنین می توان این آبیاری را کاملا به صورت خودکار انجام داد. به این صورت که با تنظیم دستگاه بوسیله ی پیامک، می توان به دستگاه زمانبندی مورد نظر کاربر را داد. سپس دستگاه طبق این زمانبندی تعیین شده در اوقات مورد نظر آبیاری را شروع کرده و در زمان های مورد نظر به این آبیاری هوشمند خاتمه می دهد. هم چنین علاوه بر قابلیت اجرای فرامین کاربر، این دستگاه می تواند به عنوان یک دستگاه اعلام وضعیت نیز به کار گرفته شود. به این صورت که علاوه بر خروجی هایی که بر روی دستگاه تعبیه شده و فرامین کاربر روی این خروجی ها تاثیر می گذارند، ورودی هایی نیز برروی دستگاه وجود دارند که با تغییر وضعیت در آنها، این تغییر وضعیت به اطلاع کاربر خواهد رسید و حتی در صورت تظیم مناسب دستگاه می توان با تغییر وضعیت ورودی ها خروجی ها را خاموش یا روشن نمود. برای مثال فرض کنید که کاربر می خواهد که به محض پایین رفتن آب چاه به میزان یک متر، الکترو پمپ خاموش گردد. می تواند حسگر عمق را یا یک شناور الکتریکی ساده را به ورودی دستگاه متصل نموده و الکتروپمپ را به یک خروجی متصل نماید. وقتی که سطح آب از یک متر پایین تر رفت حسگر ارتفاع یا شناور فعال می شود و دستگاه نیز با توجه به تنظیماتی که کاربر در آن ایجاد کرده و ورودی و خروجی را به همدیگر مقید کرده است، خروجی مربوط به پمپ را خاموش می کند.
مزایای هوشمند سازی آبیاری
با هوشمند سازی آبیاری می توان به صورت پیامکی و یا توسط تماس تلفنی، و یا توسط تنظیم تایمر، بدون نیاز به حضور اپراتور دستگاه های برقی را کنترل نمود. برای مثال می توانید با ارسال کد خاص توسط پیامک سیستم آبیاری را خاموش و یا روشن نمایید. و یا با انجام تنظیمات لازم روی دستگاه، آبیاری را در یک ساعت خاص شروع کرده و در ساعت خاص به پایان برسانید. این نوع آبیاری طبعا از نظر زمانبندی دقیق و به تبع آن از نظر مقدار آبیاری نیز در دفعات مختلف تقریبا یکسان خواهد بود و علاوه بر آن نیازی به حضور باغبان یا کشاورز یا زارع در مکان مورد نظر نبوده و دستگاه می تواند آبیاری را به عهده بگیرد.
هم چنین از مزایای هوشمند سازی این است که می توانید با اتصال باتری به دستگاه، از قطع شدن برق مطلع شوید.
هم چنین دیگر نیاز به حضور افراد برای خاموش یا روشن کردن پمپ و دیگر دستگاه های برقی نیست و یا دیگر نیاز به طی مسافت طولانی برای زدن یک کلید و یا روشن یا خاموش کردن یک دستگاه نیست. چرا که تنها با ارسال پیامک یا برقراری تماس تلفنی می توانید هم دستگاه های مورد نظرتان را خاموش یا روشن کنید و هم از وضعیت آنها مطلع شوید.
هم چنین از دیگر مزایای هوشمند سازی آبیاری بهینه سازی مصرف آب و برق و همچنین زمانبندی دقیق است که خود در وقت و هزینه صرفه جویی خواهد نمود. هم چنین زحمت کشاورز یا باغدار یا زراعتگر به جهت حذف نیاز به رفت و آمد برای خاموش و روشن کردن دستگاه های برقی و ساده شدن و قابلیت انجام از راه دور، کمتر خواهد شد. و ان شاء الله تاثیر محسوس و مثبتی در بیشتر بودن و بهتر بودن محصولات خواهد داشت.
برای خرید دستگاه های کنترل از راه دور می توانید روی لینک های زیر کلیک کنید:
دستگاه کنترل از راه دور صنعتی ۴ خروجی ۴ ورودی
دستگاه کنترل از راه دور صنعتی ۲ خروجی ۲ ورودی