دستگاه کنترل هوشمند, مجله هوشمند کنترل

کنترل با sms ( sms کنترلر یا sms رله )

کنترل با sms

یکی از راحت ترین راه ها برای کنترل وسایل برقی از راه دور و بدون نیاز به حضور افراد در نزدیکی آنها ، کنترل با sms یا استفاده از sms رله می باشد. در این حالت کاربر یا اپراتور دستگاه برقی با استفاده از تلفن همراه خود در هر نقطه از کشور که باشد می­تواند برای این دستگاه که در هر نقطه ای در داخل کشور می تواند نصب گردد، پیامک ارسال نموده و یک یا چند دستگاه را روشن یا خاموش نموده و یا وضعیت هر کدام از آن ها را از دستگاه sms کنترلر استعلام بگیرد.

این دستگاه که یک sms کنترلر یا دستگاه کنترل بوسیله ی پیامک  یا sms رله است، با ارسال پیامک توسط کاربر دستورات انجام شده و یا تنظیمات ارسالی و یا درخواست اعلام وضعیت را اجرا نموده و پاسخ خواهد داد.

برای بسیاری از صنایع استفاده از قابلیت کنترل با پیامک بسیار مطلوب خواهد بود. برای مثال می توان برای روشن کردن دستگاهی در کارگاه یا اطلاع گرفتن از وضعیت کار یک دستگاه بدون نیاز به اپراتور و یاحضور میدانی با استفاده از دستگاه کنترل از راه دور پیامکی، از طریق کنترل با sms ، اقدام نمود.

هم چنین در حوزه ی کشاورزی و باغداری، این محصول به سهولت بهره برداری میتواند بسیار کمک کند چرا که می توان از راه دور ابزار و ادوات برقی کشاورزی را کنترل و فرماندهی نمود برای مثال هم برای آبیاری و هم برای انجام یک کار به صورت مستمر و در یک زمان خاص می توان این دستگاه ها را زمانبندی نمود. و این دستگاه های sms کنترلر یا sms رله به صورت خودکار دستگاه های برقی هدف را در زمان های مورد نظر خاموش و روشن خواهد کرد.

علاوه بر کاربردهای صنعتی و زراعی، می توان از این دستگاه ها در اماکن مسکونی نیز بهره برد. برای مثال برای روشن و خاموش کردن دستگاه های برقی در درون خانه یا مدرسه و یا مسجد یا مکان های دیگر به راحتی می توان با ارسال پیامک یا تماس بدون حضور کنار دستگاه، یا لامپ یا در برقی یا غیره، آنها را روشن و خاموش یا فعال و غیر فعال نمود.

sms کنترلر یا sms رله

فرآیند کنترل با sms یا sms کنترلر ها یا با نام دیگر آنها sms رله ها به این صورت است که این دستگاه ها همانند یک کلید یا یک رله بر سر مسیر دستگاه های برقی سری می شوند. در واقع برق از واسطه ی این دستگاه ها به وسایل برقی انتقال پیدا می کند. با اتصال دستگاه کنترل از راه دور به برق، دستگاه به شبکه متصل شده و امکان ارتباط با دستگاه به صورت تماس یا پیامکی فراهم می شود. به محض ارسال پیامک طبق دستور العمل های دفترچه ی راهنما یا برقراری تماس توسط کاربر و دریافت آن توسط دستگاه ، اگر دستور ارسالی معتبر و طبق استاندارد های از پیش تعریف شده برای دستگاه باشد، دستگاه بلافاصله اقدام به انجام دستور مربوطه می کند. این دستور می تواند اعمال تنظیمات روی دستگاه، دادن برنامه به دستگاه، دستور به خاموش کردن یک یا چند دستگاه در همان لحظه یا در زمان مشخص، یا خاموش کردن دستگاه مشخص طبق برنامه ی مسخص و یا حتی کسب اطلاع از وضعیت دستگاه ها باشد که برای یک یاچند کاربر این امکان قابل استفاده است.

سپس پس از این که دستگاه اقدام به انجام دستور مربوطه نمود پیامک یا چند پیامک در جواب کاربر ارسال خواهد نمود که بسته به دستور داده شده به دستگاه جواب دستگاه بر چند نوع خواهد بود. اگر دستورات ارسالی به دستگاه از نوع تنظیمات یا برنامه دهی به دستگاه و یا درخواست اعلام وضعیت باشد جواب دستگاه موفقیت آمیز بودن برنامه دهی و تنظیمات و یا اعلام وضعیت را به صورت پیامکی ارسال می نماید و اگر از نوع خاموش یا روشن نمودن دستگاه ها باشد پس از خاموش یا روشن کردن دستگاه ها نتیجه را به کاربر اطلاع خواهد داد.

به  عنوان مثال

با ارسال پیامکی با متن On 1 برای دستگاه، آنچه اتفاق می افتد این است که دستگاه بلافاصله پس از دریافت پیامک ، خروجی شماره ۱ را فعال نموده و به کاربر روشن شدن خروجی ۱ را به صورت پیامکی اطلاع می دهد. در واقع با ارسال sms رله مربوط به خروجی ۱ فعال خواهد شد و مانند یک کلید فعال شده عمل خواهد کرد و جریان را به خروجی۱ متصل خواهد نمود.

همچنین برای اعلام وضعیت می توان دستوری با متن check برای دستگاه ارسال نمود که دستگاه در جواب، پس از دریافت پیامک وضعیت ورودی ها و خروجی ها را به صورت پیامکی به اطلاع کاربر خواهد رساند.

قابلیت هشدار دهی

هم چنین این دستگاه ها علاوه برقابلیت کنترل با sms ، و در واقع عمل کردن در نقش sms کنترل یا sms رله، می توانند در نقش هشدار دهنده هم عمل نمایند. دستگاه می تواند به محض فعال شدن یک یا چند یک از ورودی های متصل به دستگاه به کاربر پیامک داده یا تماس برقرار کند.

به این صورت که دستورات ارسالی برای دستگاه بر روی خروجی ها اعمال می شود اما تغییرات رخ داده در ورودی ها به صورت پیامکی به اطلاع کاربر خواهد رسید. مثلا اگر ورودی ۱ یا هریک از ورودی ها به حسگر حریق متصل شود، به محض فعال شدن حسگر حریق یا در واقع آتش گرفتن محیط اطراف دستگاه، بنا به تنظیمات انجام شده، حادثه به صورت پیامکی یا تماس به اطلاع کاربر خواهد رسید.

یا مثلا فرض کنید که ورودی ۱ به یک حسگر چشم الکترونیک متصل شده است. هرگاه که چشم الکترونیک فعال شود و حرکتی را ثبت کند، دستگاه به کاربر فعال شدن ورودی ۱ را اطلاع خواهد داد. یا اگر دستگاه علاوه بر برق، به باتری نیز متصل گردد می تواند درصورت قطع شدن برق، قطعی برق را به کاربر اطلاع دهد. به این صورت که هنگامی که دستگاه به باتری متصل باشد، در صورت قطع شدن برق ، به کاربر اطلاع داده می شود که برق قطع شده است اما ساعت و زمان دستگاه مختل نخواهد شد و بنا به چگونگی تنظیمات دلخواه کاربر، دستگاه می تواند در صورت وصل مجدد جریان برق مانند قبل از قطعی برق خروجی هایی که روشن بودند را روشن کند و یا همه ی خروجی ها برای روشن شدن مجدد نیاز به دستور دوباره از جانب کاربر داشته باشند.

بنابراین به صورت خلاصه دستگاه های sms کنترل یا sms رله، می توانند علاوه بر فراهم کردن قابلیت کنترل با sms ، قابلیت هایی همچون هشدار دهی ، برنامه ریزی و خاموش و روشن کردن خودکار و زمانمند دستگاه ها، هشدار دهی، وضعیت سنجی دستگاه ها و غیره را انجام دهند.

برای خرید دستگاه های کنترل از راه دور می توانید روی لینک های زیر کلیک کنید:

دستگاه کنترل از راه دور صنعتی ۴ خروجی ۴ ورودی

دستگاه کنترل از راه دور صنعتی ۲ خروجی ۲ ورودی

دستگاه کنترل از راه دور ۴ خروجی ۴ ورودی

دستگاه کنترل از راه دور ۲ خروجی ۲ ورودی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *